Projecten

jongerenproject Sint Jansklooster 2018

Een enthousiaste groep jongeren uit Sint Jansklooster is naar Roemenië afgereisd. Ze hebben een zeer productieve week gehad. Naast het vervangen van 6 daken, beitsen van van 6 cabana's en opknappen van 10 cabana's hebben ze ook 2 keer voedselpakketten uitgedeeld en boodschappenpakketten samengesteld en gegeven aan 40 gezinnen die bij de vuilnisbelt leven. Ze hadden kleding meegenomen, hiervan zijn pakketjes gemaakt die zijn uitgedeeld aan de gezinnen die het het hardste nodig hadden. Zelfs het isoleren van het toilet/douche gebouw (een klusje dat niet zo lekker ruikt) was voor deze toppers geen probleem. Natuurlijk was er ook tijd om met de kinderen te spelen. Met touwtje springen, touwtrekken, voetballen, wandelend klimtoestel zijn en bellenblazen hebben de jongeren en de kids zich vermaakt. Heel erg bedankt voor jullie inzet!

 

Voedselpakketten, kerst 2017

In samenwerking met Stichting ProRroma konden we rond kerst voedselpakketten uitdelen aan alle gezinnen op en nabij de vuilnisbelt. Het is fijn om af en toe iets extra’s te kunnen doen voor deze arme families. Dankzij onze donateurs waren we in staat om een grote gift te doneren, waardoor we heel veel gezinnen blij konden maken met een pakket.

Kachels, winter 2017

De winters in Roemenië zijn koud. Veel gezinnen hebben geen kachel, of de kachel is zo oud dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom zijn wij blij dat we een groot aantal kachels konden kopen voor de families op Pata Rat. Een warm huis is voor ons zo vanzelfsprekend. Op de kachels die wij hebben gedoneerd wordt ook gekookt. Veel families zijn hier enorm mee geholpen. Op deze manier kunnen we heel concreet helpen en daarom zijn we ook bij dit project ontzettend dankbaar voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

'Gouden Handjes' mei 2017

Door omstandigheden bestond deze groep dit jaar slechts uit vier mannen. Toch hebben ze samen in een week tijd twee 'halve' huisjes gebouwd. Dit zijn kleinere huisjes met één kamer voor kleinere gezinnen. Dit jaar hebben de mannen ook zeil in de huisjes gelegd. Hierdoor is de vloer beter schoon te houden. 

Stadskanaal, pamperproject 2017

Momenteel leven er rond de 21 baby's op de vuilnisbelt, zonder water, zonder kachel, zonder fatsoenlijk eten en zonder luiers met alle gevolgen van dien. Margriet en Bert Looij bieden daar hulp door o.a. luiers uit te delen. Heel 2017 wordt dit gesponsord door een groep uit stadskanaal (deze groep heeft eerder in Roemenië gebouwd). We zijn ontzettend dankbaar voor deze steun en het verschil dat hierdoor gemaakt kan worden!

IJsselmuiden, mei 2016

Ook de groep uit IJsselmuiden is weer naar Roemenië afgereisd om voor twee gezinnen een nieuw huisje te bouwen. Helaas hebben ze te maken gehad met ziekte in de groep maar door extra hard werken hebben ze de beide huisjes toch afgekregen.  Ondanks de taalbarrière hebben ze toch veel contact gehad op Pata Rat en ook leuke dingen met de kids daar gedaan. Voor beide gezinnen hebben ze schoenen, huishoudelijk materiaal en gereedschap gekocht zodat deze gezinnen echt een nieuwe start kunnen maken. Bijzonder om deze betrokkenheid te zien!